Vo vyšších polohách PSK komplikujú dopravu snehové jazyky a záveje

17.02.2012 Prešov

Prešov 17. februára (TASR) - Prejazd viacerými úsekmi ciest na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK) môže dnes komplikovať motoristom kašovitá vrstva snehu, záveje a snehové jazyky. Cesta III/018147 Šuňava Chotár je momentálne neprejazdná, dopravné obmedzenia sa vzťahujú aktuálne aj na horský priechod v pohorí Spišská Magura.
Podľa aktuálnej informácie od Správy a údržby ciest PSK sneží momentálne v okolí Tatranskej Štrby, Medzilaboriec, Chminianskej Novej Vsi v okrese Prešov a Svidníka.
Väčšinu ciest I. triedy na území kraja pokrýva kašovitá vrstva snehu do jedného až štyroch centimetrov (cm). Zľadovatený sneh pokrýva úseky prechádzajúce horskými priechodmi Podspády a Vernár.
Na cestách II. kategórie sa nachádza kašovitá a utlačená snehová vrstva do výšky dvoch cm. V okolí Vysokých Tatier a Spišskej Novej Vsi môže dosahovať až päť cm. Cesty III. triedy sú pokryté vrstvou utlačeného snehu miestami až do ôsmich cm, a to hlavne pri Poprade a Spišskej Novej Vsi.
Vodiči dnes musia rátať aj s tvorbou snehových jazykov a závejov. Týka sa to hlavne ciest v okolí Tatranskej Štrby, Šuňavy a Svidníka.
Okrem neprejazdného úseku cesty III/018147 Šuňava Chotár platia dopravné obmedzenie aj pre obec Litmanová. Premávka tu presmerovali vplyvom veľkého množstva snehu a snehových mantinelov na ceste do jedného jazdného pruhu.
Podľa aktuálnej informácie z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove je dnes od 9.00 h uzavretý horský priechod v pohorí Spišská Magura medzi obcami Spišská Belá a Spišská Stará Ves v okrese Kežmarok pre kamiónovú dopravu, a to z dôvodu vytvárania snehových jazykov a závejov. Premávku na mieste riadi polícia a kamióny zastavujú v obci Slovenská Ves.
 

Vyberte región